Expess service


Expess service

Ovom opcijom Mercedes-Benz daje obećanje da će servisirati vozilo u određenom vremenskom periodu. (Obim radova održavanja ASSYST A za 30 minuta; sa pranjem vozila 45 minuta, obim radova održavanja ASSYST B za 60 minuta; sa pranjem vozila: 75 minuta.

Opcija "Express Service" ukratko:

 • - "Express Service" A i B dok klijent čeka u čekaonici
 • - Moguće sa zakazivanjem ili bez zakazivanja
 • - Klijentu se saopštava vreme kada će servis biti završen
 • - Telefonski poziv klijentu nakon usluge radi utvrđivanja zadovoljstva klijenta i razjašnjenja bilo kakvih otvorenih pitanja

Sledeće se može ponuditi opciono:

 • - Fiksne ponude cena
 • - Posebna parking zona za Express servis klijente
 • - Prošireni portfolio usluga

Opcija "Express Service" je skrojena specijalno za klijente koji su osetljivi u pogledu raspoloživog vremena i koji bi voleli da iskoriste ekspres proces u radionici. Usluga se izvodi u standardnom Mercedes-Benz kvalitetu, a vremenske uštede su omogućene zahvaljujući angažovanju dvojice mehaničara koji rade simultano. Klijentima je omogućeno da imaju servis A i servis B sa zakazivanjem ili bez toga. Radionica mora držati vremenske slotove otvorene za ovu opciju da bi mogla fleksibilno da odgovori na zahteve klijenata. Posebna parking mesta pored ulaza su dostupna klijentima sa odabranom "Express Service" opcijom da bi se proces pojednostavio. Nakon izvršene usluge klijent se kontaktira telefonom da bi se utvrdilo zadovoljstvo uslugom i da bi se razjasnila bilo kakva otvorena pitanja (poziv nakon servisa).

Expess service


Mobilnost

U ovoj opciji, Mercedes-Benz nudi klijentu zamensko vozilo, šatl uslugu, vaučer za taksi ili neku drugu opciju.Opcija "Mobilnost" ukratko:

 • Aktivni prijem na servis sa klijentom, ako je klijent izrazio želju za time
 • - Prvenstvo parkiranja za vozilo klijenta
 • - Zamensko vozilo je u neposrednoj blizini parking mesta za vozila sa prioritetom, što čini prelazak iz vozila u vozilo lakšim
 • - Klijentu se nude različita rešenja za mobilnost u zavisnosti od nacionalnog koncepta:
  • - Zamensko vozilo za klijenta (smart ili Mercedes-Benz)
  • - Šatl servis, vaučer za taksi, ili drugo specifično lokalno rešenje (zakonski propisi moraju biti uzeti u obzir)
 • - Kada je vozilo spremno za preuzimanje, klijent se obaveštava
 • - Sve neophodne informacije moraju biti razjašnjene pre nego što se klijent vrati (beleženje stavki radova, kreiranje fakture, razjašnjenje otvorenih pitanja)

"Mobilnost" opcija je idealna za klijente koji žele da ostanu mobilni u svako vreme i koji ne žele da se odreknu ove slobode dok im je vozilo na servisu. Klijent odlučuje u kojoj meri i da li će biti aktivnog prijema na servis i time utiče na vreme isporuke u skladu sa svojim potrebama. Nakon konsultovanja osoblja za kontakt sa klijentima, na raspolaganje se stavlja zamensko vozilo ili neko drugo rešenje za mobilnost, a neophodna dokumenta su već pripremljena od strane osoblja za kontakt sa klijentima. Ovo minimizuje vreme koje klijent mora da provede na lokaciji servisa. Zamensko vozilo je u neposrednoj blizini klijentovog vozila. Ovo omogućava klijentu da ugodno premesti sve potrebne predmete iz svojeg u zamensko vozilo, čime ih čini ponovo mobilnim u najkraćem mogućem roku. Kada je vozilo završeno u radionici, klijent se obaveštava o terminu za preuzimanje i izdaje mu se faktura. Pitanja i objašnjenja stavki radova već su razmotrena preko telefona, ili se mogu razjasniti na preuzimanju.

Expess service


Fleksibilnost

U ovoj opciji, klijent može da preda ili preuzme svoje vozilo nezavisno od radnog vremena servisa.Opcija "Fleksibilnost" ukratko:

  - Nezavisno od radnog vremena moguće je predati vozilo i ključeve službeniku i preuzeti ga posle servisa na isti način
  - Nakon predaje ključeva, klijent potpisuje radni nalog
  - Klijentovo vozilo ostaje u radionici najmanje 24 časa radi servisa ili popravke
  - Klijent se obaveštava čim je vozilo spremno za preuzimanje
  - Sve potrebne informacije moraju biti razjašnjene pre nego što se klijent vrati (beleženje stavki radova, kreiranje fakture i razjašnjenje otvorenih pitanja)
  - Telefonski poziv nakon servisa klijentu nakon servisa radi utvrđivanja zadovoljstva klijenta uslugom i razjašnjenja bilo kakvih otvorenih pitanja
  OPCIONO: Mogućnost obavljanja redovnog servisa van radnog vremena.


Za fleksibilne klijente, ova opcija predstavlja priliku da dovezu vozilo na servis bez obzira na redovno radno vreme. Vozilo i ključevi mogu bezbedno biti predati portiru ili, na primer, ostavljeni u sandučetu za ključeve, uz potpisan nalog za servis. Kada se završe radovi na vozilu, klijent se kontaktira. U međuvremenu, radionica ima mogućnost da obavi radove na klijentovom vozilu fleksibilno i u skladu sa zauzetošću kapaciteta radionice. U momentu predaje vozila i ključeva klijentu, faktura je već spremna i klijent može preuzeti vozilo na isti način na koji ga je predao. Konačno, klijent se kontaktira telefonom dan nakon servisa radi utvrđivanja zadovoljstva uslugom i razjašnjenja bilo kakvih otvorenih pitanja.